انجمن بیهوشی آمریکا دلیل اصلی مرگ هنگام اعمال داروی بی حسی و آرام بخش را تنزل تنفسی و گرفتگی راه های تنفسی اعلام کرده است. بصورت معمول هنگامی که بیمار قادر به انجام تنفس خود به خودی نبوده و لوله گذاری برای بیمار مشکل می باشد، مانند موارد اورژانسی و شرایط بحرانی که نیاز به جابجایی بیمار دارد، از ونتیلاسیون مکانیکی برای اعمال داروهای آرام بخش و بیهوشی کمک گرفته می شود. در اکثر این مواقع از ماسک های BVM استفاده میگردد. یادگیری استفاده صحیح از BVM بسیار وقت گیر و مشکل بوده و فردی که از آن استفاده می کند باید تمام تمرکز خود را برای استفاده از آن به کار بگیرد. ونتیلاتور پرتابل می تواند جایگزین بسیار مناسبی در این شرایط باشند و با اعمال فشار مثبت راه های هوایی را هنگامی که بیمار بیهوش است و یا از داروی آرام بخش استفاده شده، باز نگاه دارند.
داروهایی که برای ایجاد و حفظ بیهوشی استفاده می شوند تاثیر بسیاری بر نحوه ی تنفس بیمار دارند. تنفس هم بصورت رفتاری و هم بصورت شیمیایی کنترل می شود و بیهوشی بر هر دو مکانیزم تاثیر می گذارد همچنین ممکن است بر اثر ریلکس شدن عضلات راه های هوایی بیهوشی باعث بسته شدن راه های هوایی گردد. تعریف استانداردی برای تنزل تنفسی وجود ندارد اما می توان اینگونه عنوان کرد که تنزل تنفسی، ترکیبی از آپنه و کاهش غلظت اکسیژن می باشد. رایج ترین تعریف برای تنزل تنفسی، کمتر بودن تعداد تنفس از 8-10 تنفس بر دقیقه و کمتر بودن غلظت اکسیژن از 80-90% SpO2 می باشد. نتزل تنفسی مشکل خطرناکی می باشد که بخصوص در شرایط بیهوشی و استفاده از داروهای آرام بخش جان بیمار را به خطر می اندازد. سالیانه میلیون ها بیهوشی ملایم برای انجام کلونوسکوپی، آندوسکوپی و دیگر موارد مشابه در آمریکا انجام می شود و طبق مشاهدات به دست آمده در 6% از این موارد عوامل ایجاد بیهوشی های ملایم باعث بروز تنزل تنفسی و اختلال در سیستم تنفسی می گردند. در حال حاضر رایج ترین روش کمک به تنفس در شرایط بحرانی و اورژانسی استفاده از ماسک های BVM می باشد که مشکلات استفاده از این ماسک ها ذکر شده است. روش لوله گذاری نیز در محیط بیمارستانی و هنگام بیهوشی کامل برای بیماران استفاده می شود که این روش دقت بالایی در اعمال تنفس از طریق ونتیلاتور بیمارستانی فراهم می سازد اما این روش نیز با مشکلاتی چون ایجاد جراحت در راه های تنفسی و امکان بروز عفونت در مجاری تنفسی همراه است.
ونتیلاتورهای پرتابل با اعمال فشار مثبت در مسیر هوایی قادر به باز نگاه داشتن راه های هوایی در بیمارانی که تحت بیهوشی ملایم و آرام بخش ها هستند و همچنین افراد مبتلا به آپنه خواب، می باشد. ونتیلاتور پرتابل بر خلاف ماسک های BVM حجم جاری تنفسی ثابتی را فراهم می سازد و همچنین غلظت اکسیژن قابل کنترل است. همچنین لازم به ذکر است که این دستگاه به صورت خودکار عمل کرده و در نتیجه در شرایط اورژانسی با توجه به اینکه نیاز به اپراتور ندارد، میتواند بسیار مفید باشد. علاوه بر این با آلارم های قرار گرفته شده بر روی ونتیلاتور پرتابل هنگامی که مشکلی در تنفس بوجود بیاید اطلاع رسانی خواهد شد.
از مقالات مرتبط با ونتیلاتور بازدید بفرمایید:
ونتیلاتور چیست؟انواع ونتیلاتوربرتری ونتیلاتور پرتابلمعرفی ونتیلاتور پرتابل SAVeروش استفاده از ونتیلاتور پرتابل SAVeخطرات استفاده از ماسک های BVMارزیابی عملکرد ونتیلاتور پرتابل SAVe بر روی نمونه حیوانی خوک با مشکل ALI/ARDSاستفاده از ونتیلاتور پرتابل در میادین جنگیاستفاده از ونتیلاتورهای پرتابل و ساده برای بیهوشی ملایم هنگام جراحیاستفاده از ونتیلاتور پرتابل برای استفاده روزانه بیماران ریوی مزمناستفاده از ونتیلاتور پرتابل در انتقالات داخل بیمارستانیاستفاده از ونتیلاتور پرتابل SAVe برای ونتیلاسیون مدل خوکی با آسیب حاد ریهرباتیک و علم پزشکیونتیلاتور پرتابل و خطرات احتمالی ناشی از عدم رعایت نکات بهداشتیبررسی عملکرد ونتیلاتورهای پرتابل پس از نگهداری در شرایط سخت دماییهایپرونتیلاسیونتاثیر توانبخشی زود هنگام بر ونتیلاسیوناستفاده از ونتیلاتور برای لوله گذاری تنفسی اطفال در میادین جنگیاستفاده از ونتیلاتور غیرتهاجمی در شرایط تنفسی دشوارمقایسه ونتیلاسیون دستی و مکانیکی هنگام انتقال بیماراناستفاده از ونتیلاتور در پاکستاناستفاده از ونتیلاتور برای اطفالتاثیر استفاده از ونتیلاتور پرتابل پیش از رسیدن بیمار به بیمارستاناستفاده از ونتیلاتور پرتابل برای انتقال داخل بیمارستانی بیماران با شرایط حاد و احتمال بروز ایست قلبی- تنفسیاستفاده از ونتیلاتور پرتابل هنگام رخ دادن سوانح با تعداد مجروحین بالاارزیابی مقرون به صرفه بودن ونتیلاسیون کودکان در منزل در مقایسه با بیمارستاناستفاده از ونتیلاتور پرتابل در ونتیلاسیون غیرتهاجمی در کنار تمرینات تنفسی برای بیماران تنفسینقش ونتیلاتور پرتابل در مراقبت از بیماران در مراحل پایان زندگیاستفاده از ونتیلاتور برای جلوگیری از کاهش وزن بیماران مبتلا به دیستروفی عضلانی دوشنتکنولوژی مانیتورینگ ونتیلاسیون غیرتهاجمی بیماران در منزلبررسی عملکرد ونتیلاتورهای انبار شده به مدت طولانیاستفاده از ونتیلاتور پرتابل در اطفال آسیب دیده در جنگ های سوریهونتیلاتور مناسب برای ونتیلاسیون خانگی – قسمت اولونتیلاتور مناسب برای ونتیلاسیون خانگی – قسمت دومونتیلاتور مناسب برای ونتیلاسیون خانگی – قسمت سومونتیلاتور مناسب برای ونتیلاسیون خانگی – قسمت چهارمونتیلاتور مناسب برای ونتیلاسیون خانگی – قسمت پنجمونتیلاتور مناسب برای ونتیلاسیون خانگی – قسمت ششمونتیلاتور مناسب برای ونتیلاسیون خانگی – قسمت هفتمونتیلاتور مناسب برای ونتیلاسیون خانگی – قسمت هشتمونتیلاتور مناسب برای ونتیلاسیون خانگی – قسمت نهمونتیلاتور مناسب برای ونتیلاسیون خانگی – قسمت دهمارزیابی اکسیژن رسانی ونتیلاتور پرتابل متصل به دستگاه اکسیژن سازونتیلاسیون در بخش اورژانس بیمارستانانتقال بیمار از ونتیلاتور ICU به ونتیلاتور پرتابل خانگیمقایسه استفاده از ونتیلاتور پرتابل و استفاده از ماسک BVM برای بیهوشی بیماران