ایمپلنت بیولوژیک کلاژنی برای جراحی عمومی
ترمیم فتق شکمی یکی از چالشهای جراحان عمومی میباشد چرا که بر نتایج پس از عمل تاثیر چند برابر میگذارد. از این رو انتخاب ماتریکس مناسب و اندازه و جنس آن اهمیت زیادی دارد.
مشهای بیولوژیکی Cellis جهت ترمیم بافت نرم در جراحیهای پیچیده دیواره ابدومینال بالاخص در مواردی که ایمپلنتهای سنتتیک سازگار نمیباشد، فتق پاراستومال، فتق اینسیژنال (شکاف جدار شکم)، دیفکت پوستی، بسته شدن استومی و … مناسب میباشد. ایمپلنت بیولوژیک کلاژنی میتواند در جراحی ها لاپاراسکوپی بافتهای شکمی و لگنی از جمله مقعد و واژن مورد استفاده قرار گیرد. به دلیل کمتر بودن حالت تهاجمی این روش نسبت به روش های دیگر و تسریع مرحله ریکاوری بعد از عمل، این ایمپلنتها در بین جراحان محبوبیت پیدا کرده است.
از موارد دیگر استفاده از مش بیولوژیک کلاژنی یا اسلولار درمال ماتریکس در جراحی های اختلالات لگن میباشد.
جراحی اختلالات لگن از پیشرفت های اخیر در لاپاراسکوپی بهره برده است، این روش جراحی، به دلیل کم تهاجمی بودن و تسریع مرحله بهبود بیمار پس از عمل، به تدریج میان جراحان متخصص کولورکتال محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.
امروزه ما بایستی بتوانیم بین روش های عمل با هدف درمان افتادگی رکتال و یا با هدف درمان افتادگی فلور لگن (مانند رکتوسیل، الیتروسیل و سیستوسیل) تمایز قائل شویم.
در موارد افتادگی کامل رکتال، روش معمول، رکتوپکسی به دماغه ساکروم میباشد. این روش ابتدا توسط D’Hoore (2004) مطرح شد و در این روش متمایز پروتز نرم کلاژنی بر روی سطح داخلی دیواره رکتو-واژن قرار گرفته و بر روی دماغه ساکروم تثبیت میشود. سپس پروتز که در فضای پایینی صفاقی قرار دارد، کاملا با صفاق پوشیده میشود.
در موارد افتادگی قدامی (ویسکو-واژن) و میانی (کولپوسل (فتق واژن)، هیدروسل (جمع شدن آب در بیضه)، رکتوسل (افتادگی قسمتی از رکتوم به واژن) و الیتروسل (فتق واژن))، روش معمول اسپینوفیکسیشن ساکرل (وابسته به استخوان خاجی) داخلی و خارجی میباشد. این روش شامل الحاق در سطح اتصال ویسکو-واژن و رکتو-واژن پروتز نرم میباشد که در برابر واژن و فلور لگن و بالای دماغه (پرامنتری) قرار گرفته میشود. این مش کلاژنی نیز در نهایت با صفاق پوشیده میشود.
موارد استفاده از مش کلاژنی جراحی عمومی
۲. بریج (Bridge) بین بافتها
۳. جایگزین مش سنتتیک آلوده شده
۴. فتق هیاتال
۵. فتق Strangulated
۶. فتق ناف (Umbilical hernia)
۷. استوما موقتی
۸. فتق پاراستومال
۹. پیوند کبد
۱۱. بازسازی فلور لگن
۱۲. بازسازی پرینال (perineal) بعد از رزکسیون ابدامینو پرینال (Abdominoperineal resection)
۱۳. استفاده پیشگیرانه از CELLIS بعد از استفاده از مونوتروکار (mono trocar) جهت جلوگیری از فتق
۱۴. اتصال بین رکتال و واژن
۱۵. فتق اینسیشنال (incisional) بعد از عملهای باز ترمیم آنوریسم آئورت
۱۶. بازسازی پرولاپس رکتال
مشخصات فنی
توضیحات تکمیلی
مشخصات | ماتریکسهای کلاژنی ۱۰۰٪ بیولوژیک می باشد. |
---|---|
شرکت سازنده | مک سلیس (Meccellis) |
مطالب بیشتر در صفحه دانستنیها